supported by
/
 • Streaming + Download

  Includes high-quality download in MP3, FLAC and more. Paying supporters also get unlimited streaming via the free Bandcamp app.

    name your price

   

 • ships out within 5 days

    3,200 HUF or more 

   

1.
2.
3.
4.
5.

about

Mi köti össze Kautzky Armandot egy barcelonai félszemű kurvával? És Platónt a String Theory zenekarral? Az embernek 33-35 csigolyája van, de mennyi van az ördögnek? És hogy jön ide Marquez magánya?

☞ RENDELD MEG: ☞ www.nowbooks.hu/termek/ordoggerinc-projekt-string-theory-ft-decsy-eszter/

A kapocs az Ördöggerinc, egy modern, zenei elemekkel tűzdelt hangoskönyv, amely egy novellatrilógiára épül, egyfajta fúzió szépirodalmi szöveg és könnyűzene között.

A novellatrilógia három ember életének mágikusan összefonódó viszonyát tárja fel, és közben egy Barcelonához közeli elhagyatott színháztól a Keleti Pályaudvar mocskos utcáin át a Balatonfelvidékig tartó bizarr utazásra invitál minket. Alapul veszi a platóni androgün-mítoszt megtűzdelve mitológiai utalásokkal, miközben a történetek napjainkban játszódnak egyfajta marquezi mágikus realizmusban. A szövegek erős vizualitása David Lynch-i hangulatokat hordoz, melyet a progresszív atmoszférikus zene még jobban felerősít.

Rockos-pszichedelikus-jazzes gitártémák, sámánisztikus dobok és hang-dob, didgeridoo, dörgő basszusok, hegedű, folkelemek és elektonika okos keveréke adja a történetnek megágyazó zenei alapokat, melyet a String Theory zenekar három tagja, Takács József ’Jozzy’, Balogh Balázs és Varjú Attila írt és hangszerelt. Décsy Eszter novelláinak felolvasásához pedig megnyerték maguknak Kautzky Armand Jászai Mari-díjas színművész-szinkronszínészt, Pálos Hannát, aki a Katona József Színház állandó társulati tagja, illetve az író-drámaíró-énekes Kalapos Éva Veronikát.

E rendhagyó hangoskönyv a NOW Books & Music nevű kultúr-gerilla projekt gondozásában jelenik meg, melynek célja, hogy alternatívát kínáljon a hazai könyv- és lemezkiadói berendezkedésre, terjesztésre. Független, kortárs, underground, a szavak legnemesebb értelmében, és célja, hogy segítse a fiatal művészeket, különleges irodalmi-zenei projekteket. A kötet elérhető eBookként és merész dizájnnal készült kötetként, melyekhez ajándékba jár a hanganyag. A könyvet a fiatal és tehetséges tetoválóművész, Lipka Lilla lenyűgöző grafikái illusztrálják.

☞ RENDELÉS: ☞ www.nowbooks.hu/termek/ordoggerinc-projekt-string-theory-ft-decsy-eszter/

www.facebook.com/NOWbooksandmusic/

www.facebook.com/stringtheoryhu/
www.facebook.com/DecsyEszter/

credits

released November 17, 2016

Décsy Eszter (novellák)
Takács József 'Jozzy' (String Theory - gitár, elektronika, effektek, hegedű, hangszerelés)
Varjú Attila (String Theory - dobok, perka)
Balogh Balázs (String Theory - didgeridoo, hang)
Kalapos Éva Veronika (felolvasás - Ördöggerinc 3)
Kautzky Armand (felolvasás - Ördöggerinc 1)
Pálos Hanna (felolvasás - Ördöggerinc 2)

tags

license

all rights reserved

about

Ördöggerinc project / String Theory ft. Décsy Eszter Budapest, Hungary

contact / help

Contact Ördöggerinc project / String Theory ft. Décsy Eszter

Streaming and
Download help